Scroll to top
© 2018, Οδοντιατρική Μέριμνα Αθήνας ✆ 2109700100
  • Ωράριο Λειτουργίας: ΔΕΥΤ.-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-21:00 ✆ 2109700100

Blog


Our recent posts

Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνει τη λεύκανση των δοντιών, την αισθητική βελτίωση του σχήματος και της θέσης των δοντιών.Είναι τμήμα των ειδικοτήτων της προσθετικής, περιοδοντολογίας, γναθοχειρουργικής και ορθοδοντικής που ασχολείται με την αισθητική βελτίωση της εικόνας των δοντιών, των χειλιών, του χαμόγελου και γενικότερα την κοσμητική βελτίωση της περιοχής του στόματος και του προσώπου.

odmerimna18 3 Ιουλίου 2019
Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα είναι ότι πιο κοντινό μπορούμε να έχουμε στα φυσικά μας δόντια. Προστατεύεται η ακεραιότητα των διπλανών δοντιών τα οποία θα έπρεπε να τροχιστούν για να τοποθετηθεί μια παραδοσιακή γέφυρα.

odmerimna18 1 Ιουλίου 2019
Προσθετική

Προσθετική

Η Προσθετική ασχολείται με την αποκατάσταση του στόματος του ασθενή σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί τμήματα δοντιών, ολόκληρα δόντια ή και όλα τα δόντια, αλλά και μεγαλύτερα τμήματα ιστών του στόματος και του προσώπου.

odmerimna18 18 Ιουνίου 2019
Ορθοδοντική

Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική θεραπεία στοχεύει στην αποκατάσταση αισθητικών και λειτουργικών ανωμαλιών της θέσης των δοντιών και του τρόπου που δαγκώνει κάποιος.

odmerimna18 16 Ιουνίου 2019
Χειρουργική Στόματος

Χειρουργική Στόματος

Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται περιορισμένης έκτασης χειρουργείο για την αφαίρεση έκτοπων δοντιών και ριζών. Η επέμβαση αυτή πρέπει να γίνεται με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του ασθενή και με σωστή διαχείριση των σκληρών και μαλακών ιστών. Με τον τρόπο αυτό δεν επηρεάζεται η αισθητική και η λειτουργικότητα του στόματος.

odmerimna18 14 Ιουνίου 2019
Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία ονομάζεται ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των ιστών που περιβάλλουν το δόντι, δηλαδή τα ούλα και το οστό.

odmerimna18 11 Ιουνίου 2019
Εφαρμογές Laser

Εφαρμογές Laser

Tι είναι το Οδοντιατρικό Laser; Τo οδοντιατρικό laser είναι μια ισχυρή δέσμη ενέργειας, με...

odmerimna18 9 Ιουνίου 2019
Ενδοδοντία

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση δοντιού) βοηθάει στο να διατηρήσει κανείς τα φυσικά του δόντια, το χαμόγελο του,αλλά και τη δυνατότητα να διατρέφεται σωστά. Ενδοδοντική θεραπεία είναι μια οδοντιατρική παρέμβαση που γίνεται στο εσωτερικό του δοντιού, την πολφική κοιλότητα, με σκοπό την απολύμανσή της.

odmerimna18 6 Ιουνίου 2019
Λεύκανση Δοντιών

Λεύκανση Δοντιών

Τι χρειάζεται να γνωρίζω για την Λεύκανση Δοντιών; Τι είναι η λεύκανση των δοντιών;...

odmerimna18 3 Ιουνίου 2019
Πανοραμική Ακτινογραφία

Πανοραμική Ακτινογραφία

Στην Οδοντιατρική Μέριμνα Αθήνας διαθέτουμε Ψηφιακό Ορθοπαντογράφο τελευταίας τεχνολογίας (MORITA Veraview IC5 HD), με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, υψηλή ανάλυση και χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

odmerimna18 1 Ιουνίου 2019
Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι το βούρτσισμα που κρατάει τη στοματική κοιλότητα (δόντια, ούλα, γλώσσα, παρειές) καθαρή χωρίς να τη φθείρει. Δεν θα πρέπει να συγχέουμε το σωστό βούρτσισμα των δοντιών με τις τεχνικές βουρτσίσματος των δοντιών.

odmerimna18 22 Σεπτεμβρίου 2018
Κακοσμία στόματος, Αίτια και αντιμετώπιση

Κακοσμία στόματος, Αίτια και αντιμετώπιση

Ένας στους τρεις ανθρώπους εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Από τι προκαλείται η στοματική κακοσμία;

odmerimna18 21 Σεπτεμβρίου 2018
Τερηδόνα

Τερηδόνα

Η τερηδόνα είναι η νόσος των δοντιών. Η επίδραση της αρχίζει με την τοπική διάλυση των συστατικών του δοντιού, από τα οξέα που παράγουν διάφορα μικρόβια που βρίσκονται μέσα στο στόμα τα οποία καταναλώνουν υπολείμματα των τροφών που τρώμε.

odmerimna18 20 Σεπτεμβρίου 2018
Ευαίσθητα δόντια στο κρύο;

Ευαίσθητα δόντια στο κρύο;

Δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα παγωτό, μια φέτα κρύο καρπούζι ή ένα παγωμένο χυμό; Πονούν τα δόντια σας όταν πίνετε κάτι κρύο, γλυκό , ξινό ή ζεστό; Είναι ευαίσθητα στο άγγιγμα με την οδοντόβουρτσα ή όταν περνάει αέρας στη ρίζα τους; Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια είναι ευαίσθητα, ως αποτέλεσμα κάποιας αρχομένης ή προχωρημένης βλάβης τους.

odmerimna18 19 Σεπτεμβρίου 2018
Ουλίτιδα

Ουλίτιδα

Η χρόνια ουλίτιδα είναι μια πολύ συνηθισμένη φλεγμονή των ούλων, που οφείλεται, κυρίως σε τοπικά ερεθιστικά αίτια, με κυριότερο απ’ αυτά τα μικρόβια και την μικροβιακή πλάκα (υπολείμματα τροφών και μικροβίων που προσκολλώνται πάνω στα δόντια). Προλαμβάνεται πολύ εύκολα με την καλή στοματική υγιεινή.

odmerimna18 18 Σεπτεμβρίου 2018
Ξηροστομία

Ξηροστομία

Ξηροστομία καλείται η ελαττωμένη ροή ή η πλήρης απουσία σάλιου μέσα στο στόμα. Η ξηροστομία δεν είναι ασθένεια αλλά ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

odmerimna18 17 Σεπτεμβρίου 2018
Ξηρό φατνίο μετά από εξαγωγή δοντιού

Ξηρό φατνίο μετά από εξαγωγή δοντιού

Το ξηρό φατινίο είναι μια επώδυνη κατάσταση που παρουσιάζεται 2 με 3 μέρες μετά από την εξαγωγή ενός δοντιού, κατά την οποία η περιοχή μέσα στο κόκαλο όπου βρίσκονταν οι ρίζες του δοντιού (φατνίο) μολύνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει η πληγή που άφησε η εξαγωγή.

odmerimna18 16 Σεπτεμβρίου 2018
Τι είναι η Ολιστική Οδοντιατρική;

Τι είναι η Ολιστική Οδοντιατρική;

Το στόμα μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την συνολική εικόνα του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών μας συνηθειών και του επιπέδου στρες.